Zelfvertrouwen opbouwen

Praktijk voorbeeld

v

Aantal sessies van deze coaching periode:  5

Tijdsduur van coaching periode:  2 maanden

 

Begin situatie:

Deze cliënt voelde dat hij de grip op zijn leven verloren had en dat maakte hem zeer gespannen. Zijn leven voelde aan als een grote grijze wolk waaruit hij geen uitweg kon vinden.

Hierdoor zakte zijn zelfvertrouwen, wat zorgde voor een ketting reactie waardoor er weer nieuwe problemen ontstonden. Hij had levens veranderende keuzes gemaakt die hem zeer tegenstonden, maar hij voelde dat hij niet anders had gekund.

Een familielid heeft hem daarna over mij verteld. Hij wilde een meer afwisselende baan, betere relatie met zijn partner en een hoger zelfvertrouwen.

 

Coaching periode:

Deze cliënt ergerde zich aan het feit dat alles vastliep en dat hij er zelf niet meer uit kwam. Zo was de communicatie met zijn relaties zoals; partner, ouders en op het werk moeilijker dan voorheen. Wat ook de relaties zelf moeilijker maakte.

Op creatieve wijze hebben we  een overzicht gemaakt van alles wat hem bezig hield. Hiervoor hebben we verschillende oefeningen gebruikt. De cliënt heeft  onderzocht hoe zijn gedachtes, emoties, acties, keuzes en communicatie zijn zelfvertrouwen  ondersteunde of ondermijnde. De cliënt begon creatieve oplossingen te bedenken.

Hij bruiste ineens van de ideeën. Samen hebben we deze ideeën  concreet en uitvoerbaar gemaakt waardoor hij tussen de sessies door deze kon uitproberen. In de volgende sessies hebben we verder gewerkt aan een diepere bewustwording van de cliënt zelf en  groei van zijn eigen strategieën. Aan het einde van iedere sessie voelde deze cliënt zich enthousiast en vol van energie, wat voor hem aan hield  tot wel  4 à 5 dagen na de sessie.

Hij voelde zijn gevoel voor humor weer terug komen even als zijn positieve blik op zijn toekomst. Terug kijkend op deze coaching periode herkent hij de persoon die aan de coaching periode begon, niet meer.

Hij begrijpt zichzelf vele malen beter en zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Hij ondersteund zichzelf veel meer en beter wat hem de vrijheid geeft de consequenties van zijn keuzes te dragen.

  

Resultaten van deze coaching periode:

  • Hij zoekt nu zeer gericht naar zijn droombaan. Deze heeft groei mogelijkheden en  raakvlakken met zijn interesses;
  • Hij heeft de opleiding gevonden die hij wilt gaan doen;
  • Zijn communicatie is helderder geworden wat  zijn persoonlijke en werk relaties heeft versterkt;
  • Client voelt zichzelf ‘in control’ van zijn eigen gedrag en probeert bewust ander gedrag uit;
  • Hij durft weer levensveranderende beslissingen te nemen en de consequenties hiervan te dragen. Hij heeft zich gerealiseerd hoe hij zijn eigen geluk kan creeëren.

 Back to top