Terug komen op de arbeidsmarkt

Aantal sessies van deze coaching periode:  7           

Tijdsduur  van deze coaching periode:  5 maanden

vv

Begin situatie:

Deze client heeft een kind (3 jaar) en wilde haar eigen leven weer terug. Ze merkte dat ze druk was met huishoudelijke en zorg taken voor haar kind en man etc….. ze had weinig tijd voor zichzelf laat staan voor de toekomst die ze voor zichzelf wilde. Ze zag alleen maar obstakels tussen haar en wat ze nu eigenlijk wilde. Deze client wilde ruimte om na te kunnen denken, haar ideeën te kunnen spuien en te ordenen. Ze was op zoek naar een betere balans tussen de tijd, energie en aandacht die ze spendeerd aan anderen en haarzelf.

 

Coaching periode:

 We zijn begonnen met het scheppen van een overzicht van al haar gedachten. Hier heeft u een impressie van de onderwerpen:

 • Afmaken van haar studie, cliënt was intussen verhuisd naar een ander land en zal enig onderzoek moeten verrichten om hier haar studie weer op te kunnen pakken;
 • Aanpakken van dé familie situatie;
 • Terug dringen van tijd en energie die gespendeerd word aan ‘het zorgen voor anderen’ en ‘het huishouden’;
 • Beter omgaan met het feit dat haar man vaak lang van huis is voor zijn werk;
 • Financieel, cliënt heeft geen goed overzicht van eigen financiële situatie en wil dit wel om betere beslissingen te kunnen nemen;
 • Cliënt wilt wel een tweede kind maar weet niet wanneer;
 • Cliënt wilt graag haar eigen hobbies weer oppakken.

Deze cliënt was zeer fysiek ingesteld en hierdoor hebben wij ook oefeningen gedaan die hierop aan sloten. Tijdens de oefeningen realiseerde de cliënt zich welke manieren zij gebruikt om dichter of verder weg te komen van haar doel. Ze zag nu wat er tussen haar en haar doel instond en kon heel krachtig de obstakels verwijderen en haar doel bereiken. Nu ze zich bewust was van haar eigen focus meganismen ging ze deze ook doelgerichter gebruiken.  Dit heeft haar geholpen om de controle weer terug te pakken en ruimte te creeëren voor haar persoonlijke en professionele doelen.

 

Resultaten van deze coaching periode:

 • Cliënt heeft haar studie weer opgepakt;
 • Haar kind gaat nu naar de kinderopvang zodat zij tijd heeft voor haar zelf;
 • Cliënt is beter gaan communiceren met haar man wat vele nieuwe mogelijkheden heeft geopend voor haar;
 • Voor deze cliënt is het heel belangrijk dat ze nu de controle weer terug heeft over haar eigen leven.

 

Review sessie 3 maanden na  de coaching periode:

De client had goed nieuws, ze bleek zwanger van een tweeling Dit had haar leven en haar prioriteiten totaal veranderd. Ze voelde zich beter in balans en wist dat ze nu nit vergat voor zichzelf te zorgen terwijl ze haar andere rollen in het leven uitvoerde. Ze had de strategie om in haar kracht te blijven meerdere malen getest en het werkte keer op keer. Hierdoor was haar zelfvertrouwen enorm gestegen en dat straalde ze ook uit.

Back to top