Klanten werven

Aantal sessies van deze coaching periode: 6

Duur van deze coachings periode: 3 maanden

Begin situatie

Na 30 jaar als CEO gewerkt te hebben bij verschillende multinationals had deze client geen werk. Hij wilde graag een ander pad inslaan en een deel hiervan bestond uit het opzetten van een eigen bedrijf. Naast het wennen aan deze, voor hem, nieuwe omgeving wilde hij zijn zelfvertrouwen hervinden. 

Hij wilde op een systematische wijze nieuwe klanten werven.

Coaching periode

Hij vond zichzelf zwemmende tussen eilanden. Zijn thuis eiland was goed vertoeven maar hij wilde nieuwe eilanden ontdekken. Nu hij zich buiten de atmosfeer van de bedrijvigheid van een multinational begaf kwam hij tot nieuwe inzichten.

Hij merkte dat hij zijn voortgang op een andere wijze moest gaan meten dan voorheen. Geen harde deadlines meer maar een meer mens gerichte wijze was beter van toepassing.

Enkele aanpassingen in deze zijn gemaakt en mede door zijn ervaring te vergroten met zijn marketing methode, groeide zijn zelfvertrouwen.

Het lukte klanten te verkrijgen en dit was geweldig maar gaf ook weer nieuwe uitdagingen. Hij stond nu voor de uitdaging zijn diensten te leveren wat een gezonde spanning gaf. Hij was opgetogen en zeer gemotiveerd om zijn diensten te leveren. 

Wij hebben een strategie opgezet waarmee hij zichzelf gemotiveerd kan houden om zijn dienst telkens weer opnieuw te verkopen.

Resultaat van deze coaching periode

  • Hij verkreeg 3 nieuwe klanten.
  • Hij ontwikkelde een nieuwe manier waarmee hij zijn voortgang kan meten.
  • Zijn vertrouwen groeide in de manier waarop hij zijn diensten verkoopt.
  • Zijn motivatie is zodanig gegroeid dat hij zijn gekozen richting voort gaat zetten.