Eigen emoties en gedrag beter willen begrijpen

Aantal sessies van deze coaching periode :  4

Tijdsduur van deze coaching periode:     3 weken

Begin situatie:

De relatie van deze cliënt was beëindigd, hetgeen niet zijn eigen keuze was. Vragen over wanneer en waarom het mis ging bleven terugkomen. Hij voelde zich een gevangene van deze onbeantwoorde vragen en bijbehorende emoties. De cliënt had moeite om zich over te geven aan zijn emoties, en deze ook fysiek te ervaren.  

Als gevolg hiervan was hij niet meer in staat zijn gedachten te verzetten en activiteiten te ondernemen die hem voorheen wel interesseerden. Hij wilde opnieuw in contact komen met zichzelf, om deze relatie achter zich te kunnen laten en weer vooruit te kunnen met zijn eigen leven.

Coaching periode:

Een van de oefeningen die we gedaan hebben is “going up and down the tube”. Hiermee kreeg de cliënt meer ervaringen met zijn eigen gevoelens, waarbij hij wel zelf de regie in handen hield.

Nu hij meer inzicht had gekregen in hoe gevoelens fysiek bij hem werken, kreeg hij ruimte om weer in contact te komen met zijn eigen wensen en behoeften. Deze cliënt ontdekte dat hij vriendelijker en geduldiger kon omgaan met zichzelf en zijn gevoelens. Met dit inzicht hielp hem veranderingen in zijn gedrag aan te brengen.

Nu kon hij zich meer focussen op zijn eigen behoeftes en wensten, i.p.v. die van anderen. In twee weken tijd begon de cliënt weer activiteiten op te pakken die hij voorheen leuk vond en hiermee groeide zijn creatieve oplossend vermogen weer.

Dit was een situatie waarbij directe actie nodig was. Om die reden werd het een korte maar intense coaching periode. v

Resultaten van deze coaching periode: 

  • Cliënt veranderde zijn gedrag naar de ex-partner;
  • Cliënt pakte zijn eigen leven weer op;
  • Cliënt ontdekte nieuwe manieren om zijn persoonlijke doelen te bereiken;
  • Cliënt heeft een beter begrip van zijn eigen gevoelens en kan zichzelf toestaan deze te ervaren;
  • Cliënt heeft meer geduld met zichzelf opgebouwd.

Review sessie 3 maanden na de coaching periode:

Hij realiseerde zich dat hij bewuster was gaan leven, hij voelde zich beter in balance en ging vaak uit. Hij kan zich niet meer indenken hoe hij voor de coaching dacht. Paar maanden later hebben ze het nog eens geprobeerd maar helaas liep dit ook mis. Maar nu had hij er vrede mee. De grootste vooruitgang door de coaching voor hem was op het communicatieve vlak. Hij begrijpt zichzelf beter en kan dit ook beter overbrengen wat ten goede komt aan al zijn contacten. v v

Back to top