Business coaching

Aantal sessies van deze coaching periode:  10

Duur van deze coachings periode:     8 maanden

Begin situatie

Deze cliënt was aan het rennen van deadline tot deadline op een ongeordende wijze. Ze haalde haar deadlines maar kwam niet verder dan dit. Ze voelde zich een gevangene van haar product.

Ze heeft een klein bedrijf aan huis waar ze zielsveel van houd maar op dit deze manier zuigt het al haar energie weg. Ze werkt nu soms nachten door als het moet en heeft een week nodig om bij te komen. Deze tijd wil ze beter spenderen.

Ze wil graag een meer egale spanning in plaats van de gestreste en uitrust periodes nu. Ze wil een veel efficiëntere en effectievere manier van werken.

Coaching Periode

Tijd en energie waren haar eerste prioriteiten en daarom zijn we met deze onderdelen begonnen. We hebben op constructieve en creatieve wijze inzicht verkregen in haar gebruik van tijd en energie. Hierdoor kreeg ze een duidelijk inzicht waar de meeste voortuitgang te behalen was. Ze kwam zelf met nieuwe mogelijkheden waarmee ze het gebruik van haar energie en tijd kon verbeteren.

De hieruit voortgekomen acties heeft ze geïmplementeerd. Door deze acties begon ze steeds nieuwe manieren van tijd en energie besparing te ontdekken en zo ontstond voor haar een geheel nieuwe manier van denken. Alle nieuwe mogelijkheden noemde we “glidges”. Ze begon deze glidges overal te ontdekken. Op zowel professioneel als ook persoonlijk vlak. 

We zijn met elk van hen op structurele wijze mee aan de slag gegaan.  Zo hebben we op professioneel vlak vele onderdelen van het draaien van een bedrijf behandeld zoals;

  1. Werk en Productie proces,
  2. Financiele afhandeling en admimistratie,
  3. Professionele attitude,
  4. Communicatie stijl,
  5. Product ontwikkeling waarbij deze client haar product aan wilde vullen met neven activiteiten.

Bij elke ontdekking bleek dat het om een glidge ging die haar tegenhield te groeien. In de Co-active coaching noemen we deze glidges, saboteurs. Naast de factoren Tijd en Energie kwamen hier ook Moeite en Geld bij. Dit gaf de volgende de vraag: ”Hoeveel van deze factoren steek ik in ‘iets’om het resultaat de hoeveelheid van de gebruikte factor waard te vinden?”  v v

Resultaten van deze coaching periode:

  • De werk processen zijn efficiënter en veel effectiever geworden.
  • Cliënt is zich veel bewuster geworden van het belang van flow management. Cliënt begrijpt de invloed die het heeft een nieuwe strategie ontworpen en geïmplementeerd.
  • Cliënt ziet haar bedrijf ineen meer professioneler verband en voelt zich minder emotioneel verbonden. Dit heeft een zeer groot effect op de motivatie en de manier waarop ze haar tijd, energie, moeite en geld spendeert.
  • Cliënt heeft constructieve strategie opgezet om continuering van haar professionele en persoonlijke ontwikkeling te waarborgen.

v

Review sessie 3 maanden na de coaching periode:

Ze vertelde dat het ontdekken van glidges een voortdurend proces is geworden en een sport. Cliënt is nieuwe wegen aan het onderzoeken waarmee ze haar bedrijf wilt uitbreiden. v

3 jaar na deze coaching periode heeft deze cliënt nu 5 magazines in plaats van 2 en enkele personeelsleden. Iets wat ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Back to top