Wat houd “je leven op orde hebben” nu eigenlijk in?

Een heerlijke gevleugelde uitspraak waar ik vaak bij denk:

“Oja? Wat is dat dan ‘je leven op orde hebben?’

Wanneer is mijn leven op orde??

Als mijn handdoeken opgerold op kleur in de kast liggen,

of wanneer wij aan het einde van ons geld geen stuk maand meer overhouden?”

 

Op ‘orde zijn’ is een zeer ruim begrip en mijn ervaring is dat wanneer er op 3 verschillende gebieden in iemands leven van alles vast begint te lopen dat dan het gevoel van “op orde” of ‘controle’ verloren gaat.

In dit ‘Wheel of life’ uit de co-active coaching zie je de verschillende gebieden:

                                                         Wheel of life

Dit Wheel of life gebruik ik in mijn werk wanneer een cliënt meer inzicht wilt hebben in waar zijn of haar energie lekken en energie gevers zitten. Door op structurele wijze samen naar deze gebieden te kijken krijgt de cliënt helderheid over hoe deze energie lekken en energie gevers werken en in positieve zin te beïnvloeden zijn.

Bijvoorbeeld    De een wordt nerveus wanneer er deurwaarders aan de deur komen en de ander verblikt of verbloost hier niet bij. Welke van deze twee personen zal een deurwaarders bezoek vele energie kosten?

Vooruit willen komen

“Ik geloof dat iedereen vooruitgang wilt zien in zijn leven.”

Veelal lukt dit ook en smaakt het naar meer. Dit geeft een heerlijk gevoel en het maakt dat je bij tegenslag makkelijker doorzet en open blijft staan voor nieuwe uitdagingen.

Wanneer je in een of twee gebieden uit de wheel of life vastloopt is dat te overzien zoals dat zo mooi heet. Met hulp van je support netwerk kom je wel verder en vind je weer een manier om vooruit te komen.

Maar worden het meerdere gebieden en begint alles een grote brei te worden ben je niet meer bezig met het verbeteren van je situatie maar aan het overleven. Je merkt dat alles wat je probeert niet meer werkt. Je blijft in een cirkel ronddraaien en dezelfde vervelende situaties tegen komen.

Op dit moment merk je dat je niet meer kunt ondernemen wat je graag wilt, of vindt dat je moet doen. Alles kost zoveel energie dat je er heel moe van wordt.

Als jij dit herkent dan is dit is het moment om met mij in gesprek te gaan. Ik ben een buitenstaander en ik sta objectief naast jou.

 

Het is nu tijd voor verandering,

Maar welke dan?

En hoe kun je deze verandering realiseren?

 

Dit is waar mijn werk goed van pas komt. Op structurele wijze werk ik met jou samen, zodat jij inzicht krijgt in hoe jouw gedachtes, manier van communicatie en je gedrag jouw huidige situatie kunnen verbeteren.

Door onze samenwerking ontwikkel je nieuwe strategieën die jou voor de rest van je leven zullen ondersteunen.

Wil je ook vooruit blijven komen?

Bel of mail Jeanine voor een kennismakingsgesprek.