In actie komen en blijven?!

Kom weer in actie en blijf vooruit komen.

Tijdens een coaching traject is er altijd het punt waar je tot actie overgaat. Inzicht verkrijgen in een situatie en een nieuw plan van aanpak maken is mooi, maar dan komt het moment waarop je tot actie hoort over te gaan. 

In mijn wek merk ik dat mensen hier blijven stil staan of wel een eerste stap zetten maar bij tegenslag weer hun oude patronen oppakken. 

Voor deze situaties heb ik ontdekt dat het helpt jezelf een cadeau te geven. Dit geeft onder andere ruimte en rust.

Welke geef jij jezelf cadeau?

‘Iedere situatie kunnen zien als een nieuwe situatie’

‘Behoefte om iets te bereiken of te volbrengen’

‘Jezelf toe te staan om te slagen of te falen’

 

Dit cadeau is een eerste stap. Wil jij beter begrijpen hoe jij jezelf in vooruitgaande beweging kunt houden? Dan zijn hier 4 begrippen waaronder een “stopper” en een “trigger” te vinden is:

 

Welke van deze 4 begrippen maakt jou vleugel lam of geeft je vleugels?

Verwachtingen

Kennis

Ervaring

Spanning

 

Een korte uitleg 

Deze begrippen vóór je laten werken kost wat moeite en tijd. Zij werken samen als communicerende vaten.

Wanneer, bijvoorbeeld, de spanning te hoog is om in actie te komen dan kan je door nieuwe kennis te vergaren je verwachtingen bijstellen zodat je jezelf in actie brengt. Door in actie te komen bouw je nieuwe ervaring op, veranderen opnieuw je verwachtingen en vergaar je opnieuw nieuwe kennis. Deze nieuwe inzichten kunnen je ondersteunen om in acte te blijven.

Helaas in praktijk ,wanneer je midden in een rondgaande denkloop zit of je merkt dat je niet verder kunt, is het niet altijd zo vanzelf sprekend om weer in actie te kunnen komen.

Door dit samen met Jeanine te onderzoeken krijg jij een beter inzicht in hoe je eigen actie-systeem werkt. Met deze nieuwe inzichten kun jij nog doelgerichter en actiever jezelf ondersteunen om vooruit blijven komen.

Meer weten? bel of mail Jeanine

Naar boven