Coach Jeanine Hamaker

”Blijf ontdekken, Blijf groeien


Activeren, motiveren, ondersteunen en helpen van mensen

Van origine ben ik een Agogisch- en Sociaal Juridisch Welzijn- werker. Opgeleid en ervaren in het activeren, motiveren, ondersteunen en helpen van mensen.

Het ontroert me wanneer ik iemand zie verbonden raken met zijn innerlijke zelf. Het zien gebeuren dat mensen weer zelf creatief gaan nadenken en enthausiast aan de slag gaan met hun eigen ideeën is geweldig.

Ik geloof dat mensen van nature altijd hun situatie willen verbeteren. Willen blijven ontdekken en hun blikveld willen verbreden. Als een onderwerp niet lukt is dat meestal te overzien maar wanneer er meerdere tegelijk niet lukken kunnen mensen vast komen te zitten en hun energie, zelfvertrouwen, passie, enthausiasme en vermogen om oplossingen te vinden kan verdwijnen. Dit kan op zichzelf weer allerlei andere gevolgen geven waardoor mensen alleen maar verder van hun wensen verwijderd raken.

 

Ik help mensen weer in verbinding te komen met zichzelf en hun creatieve vermogen.  

 

Door samen te werken kunnen wij alle aspecten van een onderwerp onderzoeken, verschillende perspectieven ontdekken en nieuwe strategieën, creëren en uitproberen om uw wens in vervulling te laten gaan. Ik ondersteun mijn coachees bij het ondernemen van acties en motiveer hen door te zetten om zo dichtbij mogelijk bij hun wens te komen. Het is fantastisch om mensen vol energie zelfstandig verder te zien gaan.

Ik zie mensen bouwen aan nieuwe positieve, duurzame en persoonlijke strategieën waarmee ze nieuwe kansen creëren voor henzelf en hun omgeving.

 


Coach Jeanine Persoonlijk

Yoga

Iets wat al lange tijd mij in mijn werk en privé ondersteund is Yoga.

In het verleden ben ik lid geweest van Yoga Van Emden uit Hilversum. Dit was een ouder echtpaar wat leefde volgens de Aryuvedische leer. De avonden hier hebben veel indruk op mij gemaakt vanwege de vele verschillende aspecten die daar behandeld werden.

 • Kleuren, hun betekenissen en invloed op ons gevoelstoestand,
 • Geluid, muziek en klankschalen,
 • Energie velden zien en ervaren,
 • Astrologie en de invloed hiervan op ons lichaam en gemoedstoestand,
 • Meridianen en Accupunctuur,
 • Hoe ons lichaam anatomisch in elkaar zit,
 • Uiteraard Yoga oefeningen, meditaties, visualisaties etc.

 

Outer body experience

Een persoonlijke ervaring met dit fenomeen heeft een grote invloed gehad op het soort onderwerpen waarmee ik makkelijk kan werken.

ik zeer terughoudend in het naar voren brengen van deze ervaring maar ik merk dat ik met mijn klanten hierdoor makkelijk ook onderwerpen die te maken hebben met de dood of ziekte om kan gaan.

Zo merk ik ook dat het beleven van emoties soms als vervelend word ervaren door mijn klanten. Met een tool  ‘Dans der emoties’ genaamd kan ik mijn klanten goed bijstaan in deze beleving van vaak lastige emoties. Hierbij maak ik gebruik beweging, ademhaling oefeningen en praten om de ervaring van de emotie te vergemakkelijken. 

Gezinssituatie

Sinds 1994 ben ik samen met mijn huidige man en hebben wij drie kinderen ( 11, 2 en 8 maanden jong). Wij hebben 9 jaar in Bristol Engeland gewoond met veel plezier. In 2014 zijn wij terug gekomen naar Nederland. Mede door deze ervaring werk ik ook graag in het Engels.

 


Een greep uit mijn werk ervaring voordat ik met coaching begon

 • Nederlandse les gegeven aan volwassenen bij Stoke Lodge adult learning centre, Shirehampton, Bristol. Heb hier erg van genoten.
 • Gewerkt voor  het UWV bij het eerste lijn contact met klanten.
 • Cursussen gegeven voor FNV Bondgenoten op vrijwillige basis als kaderlid in Rotterdam. Cursussen waren; met pensioen gaan, Vervelende baas of collega, Wil ander werk wat nu? en onderhandelen,
 • Gewerkt op verschillende HRM afdelingen in verpleeghuis organisatie en middelbare scholen
 • Nationale enquête gehouden voor bloemenbranche in samenwerking met FNV Bondgenoten over werken in een bloemenwinkel, zelf opgezette workshop gegeven door hele land op bloemisten opleidingen over; werkverhoudingen, rechten en plichten van medewerkers in een bloemenzaak en ‘een CAO wat is dat?’.
 • 5 jaar gewerkt in verschillende bloemenzaken en zelfstandig bloemisten opleiding gedaan bij Florens college te Naarden.
 • Mijn eigen schilderijen verkocht.
 • Deel uitgemaakt van het Jongeren platform het JOB in Hilversum,  specifiek op jongerenhuisvesting gesproken met gemeente en woning coöperaties en acties ondernomen ter verbetering van jongerenhuisvesting in Hilversum.
 • Klasse-assistent geweest op een LOM school en gewerkt op een kinderboerderij voor de Agogisch werk opleiding.
 • Gewerkt voor een thuiszorg organisatie waarbij ik gezinnen hielp vooruit te komen en huishoudelijke verzorging.

 

Naar boven