Coach Jeanine Hamaker Persoonlijk

Wat voor een persoon is die Jeanine eigenlijk?

Rustig, Onderzoekend, Ondernemend, Serieus, Open en een Doorzetter

Dit zijn de woorden die ik vaak terug krijg van mensen.

Hier zal ik iets vertellen over mijn privé en ook een persoonlijke ervaring die een grote bijdrage levert aan mijn professionele manier van werken.

Gezinssituatie

Sinds 1994 ben ik samen met mijn huidige man en hebben wij drie kinderen ( 11, 3 en 1 jaar jong). Wij hebben 9 jaar in Bristol Engeland gewoond met veel plezier. In 2014 zijn wij terug gekomen naar Nederland. Mede door deze ervaring werk ik ook graag in het Engels.

Yoga

Iets wat al lange tijd mij in mijn werk en privé ondersteund is Yoga.

In het verleden ben ik lid geweest van Yoga Van Emden uit Hilversum. Dit was een ouder echtpaar wat leefde volgens de Aryuvedische leer. De avonden hier hebben veel indruk op mij gemaakt vanwege de vele verschillende aspecten die daar behandeld werden.

  • Kleuren, hun betekenissen en invloed op ons gevoelstoestand,
  • Geluid, muziek en klankschalen,
  • Energie velden zien en ervaren,
  • Astrologie en de invloed hiervan op ons lichaam en gemoedstoestand,
  • Meridianen en Accupunctuur,
  • Hoe ons lichaam anatomisch in elkaar zit,
  • Uiteraard Yoga oefeningen, meditaties, visualisaties etc.

 

Outer body experience

Mensen vinden dat ik vriendelijk ben en dat ze met gevoelige onderwerpen ook bij mij terecht kunnen. Zoals; dood, ziekte en lastige situaties die verlammend werken. Zo is voor sommige mensen het ervaren van emoties lastig en daarvoor heb ik de ‘Dans der emoties’ ontwikkeld.  

Dit vind ik heel fijn om te horen natuurlijk maar dit heeft ook wel te maken met een outer body experience die ik gehad heb op mijn 17e. Hierdoor heb ik beleeft wat het is om buiten mijn lichaam te zijn. Los te zijn van al het aardse en los van mijn eigen lichaam.

Hierdoor heb ik ook een rotsvaste overtuiging dat wij allen een eigen ziel hebben en dat ons lichaam een vervoer en hulp middel is. Door deze ervaring weet ik ook hoe zwaar een lichaam kan voelen. Hoe het is om even ‘om het hoekje’ te kunnen kijken. 

Ook staat voor mij vast dat ons lichaam reageert op onze ervaringen en dat wij onze ervaringen kunnen mee blijven dragen. positief en ook negatief heeft dit invloed op onze toekomst. Hoe wij denken en doen.

Dans der emoties

Met deze   ‘Dans der emoties’ genaamd kan ik mijn klanten goed bijstaan in het beleven van lastige emoties. Hierbij maak ik gebruik van beweging, ademhaling oefeningen en praten om de ervaring van de emotie te vergemakkelijken.

 

 

 

naar top