Actie!? methode

Deze methode is ervoor om weer in actie te komen en te blijven.

Wanneer je merkt dat je een bepaalde actie steeds maar voor je uit schuift of wel weet dat je deze moet ondernemen maar er telkens niet aan toe komt, dan kun je jezelf een van de volgende drie zinnen cadeau geven.

Hiermee geef je jezelf de ruimte om deze actie wel te gaan ondernemen.

Drie zinnen zijn:

Iedere situatie kunnen zien als een nieuwe situatie

Behoefte om iets te bereiken of te volbrengen

Jezelf toe te staan om te slagen of te falen

 

Welke geef jij jezelf cadeau?

Deze zin zal je bij elke keer dat je voelt dat je stopt of iets je tegenhoud de ruimte geven om toch in actie te blijven.

Er ook 4 begrippen:

Verwachtingen

Kennis

Ervaring

Spanning

 

Deze begrippen voor je laten werken kost wat moeite en tijd. Zij werken samen als communicerende vaten.

Wanneer, bijvoorbeeld, de spanning te hoog is om in actie te komen dan kan je door nieuwe kennis te vergaren je verwachtingen bijstellen zodat je jezelf in actie brengt. Door in actie te komen bouw je nieuwe ervaring op, veranderen opnieuw je verwachtingen en vergaar je opnieuw nieuwe kennis. Deze nieuwe inzichten kunnen je ondersteunen om in acte te blijven.

Klinkt allemaal heel logisch niet?!

Helaas in praktijk ,wanneer je midden in een rondgaande denkloop zit of je merkt dat je niet verder kunt, is het niet altijd zo vanzelf sprekend. Door dit samen met Jeanine te onderzoeken krijg jij een beter inzicht in hoe je eigen systeem werkt. Met deze nieuwe inzichten kun jij weer doelgericht en actief jezelf ondersteunen om vooruit blijven komen.

Wil je hier met Jeanine even over praten? Dat kan, email mij of bel mij even. Ik spreek graag met jou en dan kunnen wij samen kijken wat mijn methode voor jou en eventueel je collega’s kan betekenen.

Tijdens mijn individuele sessies met mensen en workshops die ik geef, komen deze begrippen uitgebreid aan bod en krijg je de kans om weer doelgericht en effectief in beweging te komen en blijven.

 

Deze methode is ontstaan tijdens het werken met mensen in mijn praktijk in Engeland. Ik werkte met individuen en gaf workshops in deze methode. Zij het dat de methode toen ‘7 elements in confidence’ heette. Terug in Nederland heb ik de ontwikkeling van deze methode voortgezet.